Spanyolnátha művészeti folyóirat

Faludi Ádám

Kappanopera

Minden külön értesítés helyett!

Kedveseim, üzenetem van számotokra! Nevem Netharisnya (© by B.B.), természetesen fedésben, ezt nektek mondanom sem kell. Én vagyok a valódi, az igazi Netharisnya, óvakodjatok a hamisítványaimtól! Igaz, hogy annyi eszünk van, mint a pelyvának, de ezt most nem bírjuk kifogni. Értesítelek benneteket, hogy nem meteorraj, nem aszteroida, semmi bumm, semmi bigger bang, egészen más teszi be a kaput. A kifizetetlen villanyszámláink teszik be, amelyeket, ha egyenletesen elterítenénk a Föld felszínén, éppen térdig érnének. Épp ezért a hitelezők asztaltársasága úgy döntött, hogy nem hajlandó a továbbiakban megbirkózni a felhalmozódott adósságainkkal, ezért kihúzzák a stekket a konnektorból, hátha megembereljük magunkat, látván, hogy áram nélkül még Off a villanyindián is becsődöl. Pedig az öreg Off kemény fickó, egy macsó baba, én csak tudom, hiszen együtt kódorgunk hosszú ideje már a világ hálójában napi rendszerességgel mindketten. Drágáim, nem találkozunk! Egy ilyen piti ügy miatt! Nyolcadik utas a villanyszámla, és máris itt a lámpaoltás. És pontosan a mai napon, amikor Légyott! Hát bizony most nem lesz Légyott, és nem nézhetitek az autósmoziban az Egri csillagok háborúját se, egy pillanat alatt olyan feketeség borul rátok, hogy eszetekbe jut, milyen jó is volt hajdanán a sötétben tapogatózni. Próbáltam bejutni a tartómhoz odafent, de hiába igyekeztem hivatalosan bejelentkezni, csak hajtogatta az automata a szokásost, hogy nyomjam meg az egyes gombot, aztán a többit sorban, mígnem vissza nem jutok az induló állásba. Amikor meg bejelentés nélkül próbálkoztam, ezt találtam a bejárati ajtón:


Faludi Ádám


Tudnotok kell, hogy a mennyországban soha sincs péntek. Ez a helyzet. Nem tudtam intézkedni, hiába B.B. a monogram, hiába zene az irodalom, nem ért semmit.
Faludi ÁdámMit lehet ilyenkor tenni? Javaslom, hogy használjátok ki a még hátralevő időt, és égessétek mindkét végén a lámpáitokat! Ha szeretnétek tudni, hogy lesz-e világvége, hívjatok fel valakit Ausztráliában most azonnal, ott már holnap van. Mindenesetre megfontolásra visszaküldöm nektek, és ajánlom szíves figyelmetekbe a plakáton kínáltakat. Végjátékhoz való.

VÁSÁROLJ, SZÓRAKOZZ,
SZAVAZZ VALAMIRE,
NYERJ!

Egy darabig nem lesz itt több kappanopera drágáim! Erre jó, ha felkészültök lelkileg.
Nos igen, amikor a szobátokban hevertek éjszaka álmatlanul az ágyatokban, és a gyönyörűséges nyári csillagos eget bámuljátok, nem árt, ha arra is gondoltok egy röpke pillanatra, hogy hová a fenébe tűnhetett a mennyezet. A sötétség legyen veletek, a hitelezők meg hiába keménykednek, ők sem ússzák meg élve, ennyit vigasztalásul. Az alvó villanyrendőr orrát fűszállal piszkálni! Próbáljátok meg pozitív oldaláról megkörnyékezni a megismételhetetlen pillanatokat! Ne legyetek már ilyen kiszolgáltatottak! Gyalog is van élet.
Üdv.: Netharisnya. (Az igazi.)