Spanyolnátha művészeti folyóirat

Kocsis Csaba

a hiba az ön

egy hiba felismerésből és következményekből áll. és akkor tekinthetjük kifejlettnek, amikor már nem tudjuk orvosolni. kihordani egy egészséges hibát és megszülni remegő űrt hagy a gyomorban. jól ismerem.

 

egy jól képzett hiba nem hibázik. hibát hibára halmozva tör előre megállíthatatlanul. jobb nem az útjába kerülni. jaj annak, akit kiszemelt magának.

 

egy hiba lehet egy pixelnyi is, mint most épp előttem. de lehet egy rozsdásodó ifa is. az orra és a fa között épphogy elfér egy túlvilág. a hibák olyanok, mint a nindzsák. osonnak, lecsapnak. senki sincs biztonságban tőlük. különleges kiképzést kaptak.

 

a hibák is lehetnek különbözőek. attól is függhet, hogy bánunk velük. könnyen begorombulhatnak, egészen gonoszak is tudnak lenni, ha nem megfelelően kezeljük őket. figyeljünk hát oda rájuk. megérdemlik.

 

egy igazi jó hiba csak a létrehozójának árt. egy jól karbantartott hiba atombombaszerű pusztításra képes. romokat és sistergő fájdalmat hagyva maga után. ha gondosan neveltük, hibánk ragaszkodó lesz, és egy életen át kísér minket.