Spanyolnátha művészeti folyóirat

Deák-Takács Szilvia

Hun van der

Grüss Gott! — hol ezen a billentyűzeten a sárfeszS, ej, mindegy, ß.artók, jelentkezzen, tanácskozásra hívom, ide kell jönnie; tudta, hogy a világ legélhetőbb városa a világválság idején Bécs? Megelőzte Zürichet is, pedig az 8 évig vezette a listát: vizsgálták a klímát, az érzést, akitudjamit; hallja, ne kéresse tovább magát, én nem mehetek, hallottam, hogy járt Judittal; tudja meg, Bécsben a szingli nők férfiakra eső aránya a legideálisabb!

     Jöjjön, beszéljük meg, a császárváros mentes a válságtól — ma még, de holnap, ki tudja, készülnünk kell a szöktetésre a szerájból.

     Emlékszik? 20 éve 200 schillingre büntették a tilosban parkolókat itt, ma meg egy német magángyűjtőtől Sissi hagyatékát vagy 850 ezer euróért vásárolták meg, érti ezt? Ó, az a fogacska a gyermek szájából!

     Bruder! Ide figyeljen, Hundertwasser biovécéjét is megszerezzük, ha ez kell! Hun a der magából, mondja, ne cidrizzen, diedas-ozzon itt nekem! Látom, hogy fenn van msn-en, az enyém a legfrissebb b.écsi verzió, mutatja, ki kapcsolódik rejtve.

     Kapcsolja be végre a hun kameráját, ide nézzen, hooogy eszem a Sacher-tortát, iszom a Heurigert, sőt, legfőbb tervem, hogy a nyári rezidencia kínai padlójába süllyesztett asztalához is leültessem a válságstáb közé, igyekezzen, a licit nő, mein Gott, nőő, a Bécs—Budapest Kajak-Kenu és Evezős Teljesítménytúra nem elég már, hogy legyőzze a válságot, Ön nélkül!

     Várom, az Óriáskeréknél leszek, ne késlekedjen, édes istenem, i'hun szól a Varázsfuvola:

 

 

     B.écs, a megrögzött álmodozó