Spanyolnátha művészeti folyóirat

Székelyhidi Zsolt

Kedves Vírusműirtó!

 

A 21. század nemrég még az ötéves Spanyolnáthára emlékezett s most itt egy új, kéretlen és kiszűrhetetlen levélvírus, egy spam, egy mérgeskedésre okot adó, egy virtuális (i)gaztevő: a {SPAM}olnátha.

 

A {SPAM}olnátha vírus az isteni (istenneti) hipertextualitás elvét kihasználva egyetlen burjánzó-keveredő szöveg(vírus)törzzsé rendezi a megalkotott vírusműveket, egyetlen, oltári vírusegészet alkotva blokkolja az oltárolvasókat, külön blokként oltja be a Spanyolnátha téli számát, a HiperSpan 1 folytatásaként.

 

A {SPAM}törvény kimondja, kéretlenül lapszámban hipertext meg nem jelenhet, az egymásra utalás évei felszámolva, a 21. század az individuumoknak táptalajául szolgál, nincs olyan, hogy egy mű kapcsolódik. Semmihez nem kapcsolódhat, mondja a törvény idevonatkozó passzusa.

 

A {SPAM}olnátha e törvénybe ütköző, téli támadását csak a felkért Vírusműirtók képesek sikeresen elhárítani.

 

A vírus ellen védekeznünk kell! Ezúton felkérünk, küldj saját magad kreálta műirtó ellenszérumot, ellenszert, műcsillapítót, blokkolót, bármilyen ellenművet, amivel csökkenteni tudjuk törekvőségét, őkelme-kellemetlenségét!

 

Támpontként szolgáljon e felkérő-kiáltólevél, melyből szabadon sz(p)emezhetsz, bármely szót, szókapcsolatot, kapcsolódási pontot figyelembe- és kölcsönvehetsz.

 

A beérkezett vírusalkotást a Spanyolnátha 2009 decemberében megjelenő téli számának külön blokkja közli, együtt és egységben a többi vírusműirtó anyaggal.

 

Vírusműved elkészítését időzítsd a következő vírusnapra:

 

2009. október 15.

 

Kérlek, művedet a fenti lapzártanapig küldd a szekelyhidi@spanyolnatha.hu mailcímre, illetve a következő Spanyolnátha Önök Kerték fesztiváljára kiállítható formátumban a Spanyolnátha impresszumában feltüntetett postacímre is.

 

Vírusbarátod

 

Székelyhidi Zsolt

Művészeti szerkesztő

Spanyolnátha művészeti folyóirat