Spanyolnátha művészeti folyóirat

Deák-Takács Szilvia

Zítszer

időben talált levél

Zítszer verem vissza, ha jön a csapás, korai még, ne csapjon, a halak ne pusztuljanak, bár ez csapásból nem a tizedik, legyen időm elmondani, hogy a tíz kicsi néger nem indián. Csak legyen időm, járjon változással, az csapjon le, ne csak a látszat, tíz bim-bam, é n  haladok a térben, nem az idő múlik velem, majdnem tíz lépés még, a többi csak Birodalom, vízóra, Big Bang.

 

Tíz csapás vagy ősrobbanás jöhet, ráSzín, ráÁrnyalat, semmi por. Járjon az időkerék, valótlan, nélkülem. Frankofón eltűnök, bel-ami, nyomban, romló virág nyomomban. Valaha sanzon szólt a térben, trisztán emlékszem, naná. Kilövök, gyenge időnyíl, uni a verzum, a múlás állandó, valaki vár. Vagy Mégse - ha nem osztódom, időkapuk zárnak, még ügyelek a soromra; hézagokat beszámítva meglesz tíz szorozva kettővel, ebben nem engedek ziccert. Tíz a harminchatodikon az egyenlő szextillió, nekem ribillió, hogy túl a harminchaton, és van látszat.

 

A csapás megtalál, mártanám teába, tulajdonságom semmi, csak az idő figyelése. Semmi ziccer, tízcsapás helyett megtanulom az ajurvédát, éljenek a halak.

 


 

 

** vegyen időt, számozott idősütemények kaphatók

mini csomag: tízdarabos kiszerelésben 

 

 

Proust@madeleine.fr
    SMTP error from remote mail server after RCPT TO:<Proust@madeleine.fr>:
    host smtpf.madeleine.fr [195.124.154.231]: 550 Proust@madeleine.fr... No such user