Spanyolnátha művészeti folyóirat

Karádi Zsolt

Karádi Zsolt fotójaKarádi Zsolt fotójaKarádi Zsolt fotójaKarádi Zsolt fotójaKarádi Zsolt fotójaKarádi Zsolt fotójaKarádi Zsolt fotójaKarádi Zsolt fotójaKarádi Zsolt fotója

Mese, színház, varázslat

Az arcok. A gyerekek arca. Amint elragadja őket a mese. A mese-színház. Amint megtörténik a csoda, s a mese behatol az életükbe. Együtt örülnek és együtt bánkódnak a hősökkel. Gyűlölik a rosszat és szeretik a jót. Őszinték.

 

Június 8-án, a Pécsi Országos Színházi Találkozó hatodik napján, az úgy nevezett „Off-Programban” szerepelt a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház. A fiatal színészekből álló társulat a Jókai tér tenyérnyi színpadán Puskás Tivadar rendezésében mutatta be a Csizmás kandúrt.

Azon az estén fojtogató volt a forróság. A nap még szinte teljes erőből sütött. A kicsik azonban mit se törődtek a kánikulával: teli torokból kiáltoztak, ha Csizmást veszély fenyegette, vagy ha a gonosz arrafelé ármánykodott. A darab bizonyos pontjain bekapcsolódhattak a játékba, megjeleníthették az erdő fáit meg az aranyszőrű bárányokat.

 

Szerették a jót és gyűlölték a rosszat. A mese magával ragadta őket. Látom a hőségben kipirult arcukat, amint elvarázsolja őket a színház.