Spanyolnátha művészeti folyóirat

Rittgasser István

Berka Attila 40 — Fóliázott fellépőterek

Rittgasser István

Térdél

 

 

Összekötnek a terek. A változni látszó időben: sérülékenyek vagy mulandóak, előugróak, meg eltűnőek, rettentően és persze kényelmesen nagyok, még ha időnként bajosan szűkszerűek is. Szükséges emlékezni, hogy régóta vagyunk bennük, a kötődés levegőben van, átérezhető az otthonosság, könnyen adódnak mozdulatok. Tudjuk hát: kíméletesnek kell maradnunk.
A megmaradás törvénye szerint érdemes nekiállni őket: szigetelni, nejlonozni, vízállni, földelni, levegőztetni, hangfogni, térfélni, megszabni, bevenni és szétkapni, betörni, kiforrni, otthagyni. 
Megkapó pillanat együttálláskor keletkezik. Az összekötött és megmarasztott tér bennünket bíró szeletét mozdulatlannak érzékeljük. A hozzánk csatlakozók velünk kapódnak meg. Az idő állandósul.
Együvé állunk, delet kongnak, a térből mind kisomolygunk.

A Fóliázott fellépőterekben delelő alkotók:
Balogh Robert, Barbély Virág, Dukay Nagy Ádám, Fenyvesi Ottó, Géczi János, Lázár Balázs, Payer Imre, Petőcz András, Székelyhidi Zsolt, Szkárosi Endre, Tomaji Attila, Tóth Imre, Turbuly Lilla, Vass Nóra, Vass Tibor.A Berka40 kiadvány online verziója

 


Spanyolnátha Könyvek 22.

Sorozatszerkesztő: Vass Tibor
Szerkesztette, a szöveget gondozta, és a borítón szereplő portrét készítette: Székelyhidi Zsolt 
Tervezte: Barbély Virág
Programozta: Hava János
SPN Könyvek logó: Takács József
Spanyolnátha logó: Rittgasser István
Munkatárs: Vass Nóra

ISSN 2061-0483
ISBN 978-615-80383-1-7

Kiadja a Spanyolnátha művészeti folyóirat és
a Példa Képfőiskola Kortárs Művészeti Alapítvány
3563 Hernádkak, Ifjúság út 5.


A Fóliázott fellépőterek alkotói a Spanyolnátha művészeti folyóirat munkatársai, valamint a Szépírók Társasága és a Spanyolnátha A könyv utóélete című sorozat vendégei voltak Hernádkakon, 2008-2015 között, az Önök kerték Spanyolnátha Kertfesztiválokon; ezeket a beszélgetéseket az ünnepelt, Berka Attila moderálta.