Spanyolnátha művészeti folyóirat

Veszprém

Borozó — „Kiforrott” jazznapok

Szól a dixie (a klasszikus Yes, Sir...) s mindeközben az Óváros tér padjain ülők kezében ritmusra emelkednek fel az ölekben tartott boros poharak, mintha csak egy ütős zenekar tagjai kísérnék a színpadi zenészeket... Este ugyanezek az öblös poharak rockkoncertek gyertyáihoz hasonlóan hullámoznak a kezekben... Néhányat pedig elvándorolni látunk a várhoz, a nagy koncertekhez vezető úton... mi sem mutatná kifejezőbben, minthogy a VeszprémFest kiegészítő rendezvénye, a Rozé, Rizling és Jazz Napok jó borhoz illően kiforrta magát.

Azon túl, hogy a jegyárakat megfizetni nem tudó helyiek is remek ingyenkoncertekhez jutottak, egész napos fesztiválhangulatot teremtettek a belvárosban... Ha nem a zene, akkor az illatok, a borok ragyogó, áttetsző színei csábították és vezették megfelelő irányba az arra tévedőket... Snétberger Ferenc tanítványaitól, Roy és Ádámon keresztül a Tátrai Trendig... s a boros-húsos élvezetek mellett remekül csúsztak le a könnyed zenék is.

 

 

Dobos Klára fotói

VeszprémFest; fotó: Dobos KláraVeszprémFest; fotó: Dobos KláraVeszprémFest; fotó: Dobos KláraVeszprémFest; fotó: Dobos KláraVeszprémFest; fotó: Dobos KláraVeszprémFest; fotó: Dobos KláraVeszprémFest; fotó: Dobos KláraVeszprémFest; fotó: Dobos KláraVeszprémFest; fotó: Dobos KláraVeszprémFest; fotó: Dobos KláraVeszprémFest; fotó: Dobos KláraVeszprémFest; fotó: Dobos KláraVeszprémFest; fotó: Dobos KláraVeszprémFest; fotó: Dobos KláraVeszprémFest; fotó: Dobos KláraVeszprémFest; fotó: Dobos KláraVeszprémFest; fotó: Dobos KláraVeszprémFest; fotó: Dobos KláraVeszprémFest; fotó: Dobos KláraVeszprémFest; fotó: Dobos KláraVeszprémFest; fotó: Dobos KláraVeszprémFest; fotó: Dobos KláraVeszprémFest; fotó: Dobos KláraVeszprémFest; fotó: Dobos Klára