Spanyolnátha művészeti folyóirat

Veszprém

Rom-jazz

Kolostori etno-jazz

Az Óváros téri felszabadult örömködés mellett egy másik, csendesebb „minifesztivál” is kiegészítette a rendezvényt. Elmélyültebb zenei élményeket kínált a Kolostor, vagyis a jezsuita rend be nem fejezett, felszenteletlen temploma, mely a kamarazenélés otthona lett. A Liszt-fesztivál, majd a tavalyi művészdívák koncertjei után idén az etno-jazz képviselői kaptak itt helyet.

Az óvárosból induló jó félórányi séta a Séd-patak partján, útközben a csendes pihenőhelyekkel már felkészíti, ráhangolja a koncertre készülőt a zenés meditációra. De az autóval érkezőknek is jut a természetből, hiszen a környék tavirózsás tavacskája, szépen rendben tartott „virágoskertje”, a régi kolostor romjai is megérintik a lelket.

A Dresch-kvartett intellektualitása meglepően erőteljes érzelmi kitörésekké nőtte ki magát ebben az intim, a téglákig lecsupaszított — illetve csupaszon maradt —, tiszta térben.

VeszprémFest; fotó: Dobos KláraVeszprémFest; fotó: Dobos KláraVeszprémFest; fotó: Dobos KláraVeszprémFest; fotó: Dobos KláraVeszprémFest; fotó: Dobos KláraVeszprémFest; fotó: Dobos KláraVeszprémFest; fotó: Dobos KláraVeszprémFest; fotó: Dobos KláraVeszprémFest; fotó: Dobos KláraVeszprémFest; fotó: Dobos KláraVeszprémFest; fotó: Dobos KláraVeszprémFest; fotó: Dobos KláraVeszprémFest; fotó: Dobos KláraVeszprémFest; fotó: Dobos KláraVeszprémFest; fotó: Dobos KláraVeszprémFest; fotó: Dobos KláraVeszprémFest; fotó: Dobos KláraVeszprémFest; fotó: Dobos Klára