Spanyolnátha művészeti folyóirat

Székelyhidi Zsolt

Húszfaló

Álmodban: hhhhh, álmodban húúúúú, álmod húúúú, álm’ húú, húsz, húsz, húsz, húzz, hízz, lazulj keményen, húzd a tenyéren, daráld deréken, álmozz, te darázsderekú...

Álmodban: készülj, hogy kellj, készülj, hogy légy, húzzad a jó bőrt, dobold a jó bőrt, rúgjad a jó bőrt, készülj egy jó körre, legyen hússzor felkelő nap, hússzor lenyugvó, húsz évad, tíz görbe él, öt recés szó.

Álmodban: írj öt, tíz, tizenöt, húsz, öt, tíz, tizenöt, húsz, öt, tíz, tizenöt, húsz, írj, állj, írj, húsz, állj, tussolj, irdalj, ötöt ölts, szúrj tizet, tölts és tolj tizenötöt, tölts és tolj, huszat termelj! Termelj! Termelj! Termessz! Termelj! Írj öt huszat, tizenöt tizet!

 

Álmodban: fogjon a toll, forrjon a víz, főjön a, főjön a, följön a lényeg, felszól alól. Felszólaljál az álmodban, felfele a tudatodban, hogy tíz, öt, húsz, tizenöt, ennyi, meg annyi év, ennyi, meg annyi rébusz, annyi tor és torta, tüll és tűrött ingujj, tolt és tolatott véggép, végképp tikkadt és tiltott gyümölcsnyáj. Felszólalol.

 

Álmodban: olvass öt, tíz, tizenöt titkos szót, tartsd magad, ne engedd, hogy megébresszenek!

 

Álmodban vess öt, tíz, tizenöt, húsz tintakeresztet!

 

Álmodban: termelj hőt és nyisd ki a szemed!

 

Álmodban: minden rendben legyen!

 

Álmodban: ébredj!

 

Ébredben: öt, tíz, tizenöt, húsz írásos cáfolat, ébredj rá, béreld, ébredj és béleld, belezd és béreld, éleszd és ébredj meg, érleld és érezd, hogy fontos, hogy számít, az írt szó, hogy mondd: hosszú és éles és szárít és aszal és irtó fontos! Fontos. Hosszú és véges, de fontos! Mondd ki!

Álmodban: daráld, álmodban tekerd, álmodban érezd, álmodban számít, álmod batár nagy, álmod batár jó, álmod batár szép, álmod társad. Álmodban végezz, álmodban tisztíts, nemesíts, metssz, fakassz, teríts, ülj mellé és ébredj meg!

Ébredben: ülj le és pihenj meg! Gondold át, ami keletkezett, megért ötöt, tizet, huszat?

A ledarált szavakkal magadat vesd össze és otthon a haza kiderül.