Spanyolnátha művészeti folyóirat

Frideczky Katalin

Aki a virágot szereti

Parancsol, uram? Segíthetek? Ha szabadna ajánlanom; friss óvodásaink érkeztek. Még harmatosak. Nézze, milyen feszes a husikájuk, hamvas a bőrük! Vitaminokkal dúsítjuk őket. Talán ezt a két kisfiút, és hozzá ezt a szöszke kislányt? Valami bimbósabbat? Vannak csecsemőink is, de őket még drótozni kell, nem állnak meg maguktól.

Esetleg jobban kedveli a bakfisokat? Van raktáron néhány különleges példány. Ezeket most nagyon viszik. Most kezdenek nyiladozni, de sokáig virítanak, ha jól kezeli őket. Rendszeresen bevágni, bőségesen öntözni!

Vagy itt vannak ezek a szálas, izmos fiúk. Csak vigyázni kell a színösszeállításnál! Ha adhatok tanácsot, színeset ne tegyen fehér mellé! Ütik egymást.

Szabad valami extrát ajánlanom? Itt van ez az érett asszony. Fajtája minden erénye összpontosul benne. Nézze ezeket a kebleket! Semmi szilikon, ez mind eredeti! Nem fogdossuk az árut, kérem! Tegye árnyékba, úgy kevéssé ráncosodik. Ez a fajta kedveli a meleg, sötét sarkokat, melegágyi ugyebár, hehe… Öntözze fehér borral, esetleg pezsgővel. Igényes, de nagyon hálás. Sok öröme lesz benne.

Tegnap érkezett ez a francia üvegházi apáca, de van fagytűrő lappunk is.

Ha nincs sok ideje ápolásra, ajánlhatom a szabadföldi nagyapót. Lefújja kályhaezüsttel, és kész! Nagyon dekoratív kandalló mellé, de teheti a kert grill közelébe is. Csomagoljam? Hintaszékbe, vagy tolószékbe parancsolja? Pipát és dohányt ajándékba adunk mellé.

Tessék csak nézelődni! Ha nem kedveli az élő árut, ajánlhatok múmiákat, örök darab! Ízléses zanza kompozícióink vannak, vagy szép skalpok fali dísznek.

Uram, mi minden igényt kielégítünk, fantasztikus a választék!

Szabad kérdeznem, milyen alkalomra szánja a csokrot? Mert megvan ám ennek a maga illemkódexe! Anyósnak nem visz az ember például érett asszonyt, főnöknek meg üvegházi apácát. Főnöknek leginkább a távol-keleti ferde mosoly fajtát ajánlanám. Nagyon igénytelen, és rendkívül szapora.

Kedvesét meglepheti spanyol macsóval, feleségének vehet gyerekcsokrot. Vagy mit szólna a házibaráthoz? Különlegesen vastagbőrű fajta, szinte elnyűhetetlen.

Hogyan? Önnek se kedvese, se felesége? Ön azért jött hozzánk, hogy párt találjon magának? Itt? Ön viccel. Minek néz minket? Mi tisztességes kereskedők vagyunk!

Ha feleséget akar, menjen ki a mezőre, és szedjen magának! Micsoda perverz alakok vannak, szégyen, gyalázat! Na, volt szerencsém, alászolgája!