Spanyolnátha művészeti folyóirat

Payer Imre

Kedves (magam se tudom, ki Maga!) Kékszakállú

Már a Maga megszólítása is problematikus. Egyesek szerint Maga fordított transzvesztita, szado-mazochista dögkeselyű. Mások szerint Maga skizofrén (miért festi éppen kékre a szakállát?), széthasadt én-részeit próbálja összeragasztgatni, és ezt akarja misztériumként álcázni.
Elmebaj — transzcendenciának hazudva.
Maga agyrém! Maga — misztériumhorror! Maga P. Howard búzakék szakállú Wagner urának sötét tudattalanja! Szégyellje magát! Össze! Meg vissza!
Maga maga-magát tartja a mag-titok mag-maga-közepének, maga-elégültsége túlspriccel mag-magán! Ehhez akar Szintézis-céh-know-how-t? Ki látott már ilyet?! Bár, amilyen időket élünk, lehet, hogy sikerülni fog Magának ez a lét-fake! Ha máshol, nem a kozmosz-zártosztályon!
Maga céheket alapítana azért, hogy ily módon állítsa vissza egységbe ebben a misztérium-pszichózisban a 95 részre hasadt énjét, épp kilencvenöt csoportot szervez. Brávó! — Maga szörny! Pszichopata módon manipulálná az emberiséget. A 95 szintézis-céh vinné színre (reménytelen) én-és világ-repríz-szintézisét. Amúgy engem kér arra, legyek segítségére ebben a kékszakáll-meresztő elképzelésében. Hogy képzeli?! Soha!
Amúgy mennyit fizetne mindezért? Küldje a szerződést, hátha meggondolom magam!

Minimális tisztelettel üdvözlöm