Spanyolnátha művészeti folyóirat

Király Levente

15. Önök kerték Spanyolnátha Kertfesztivál

December 9-én, vasárnap a 15. Önök kerték Spanyolnátha Kertfesztivált rendeztük

a Spanyolnátha szerkesztőségének kertjében (Hernádkak, Ifjúság út 5.). A Teátrum Pincehely Galéria Secco Falka c. projektjét és Körbe Görbe c. land art installációját, melyen kiállítottuk Drozsnyik István, Dunai Beáta, Homonna György, Láng Eszter, Lőrincz Róbert, Lukács Róbert, Máger Ágnes, Orosz Csaba, Pataki János, Pálfalusi Attila, Pásztor Márta, Seres László, Urbán Tibor, Varsányi Emília, Veres Attila, Zombori József munkáit, Urbán Tibor mutatta be; s kiállítottuk Kiss Tanne István fotós munkaportréit a Secco Falka alkotóiról.

A Spanyolnátha Könyvek c. sorozat új kötetének bemutatója is lezajlott: Székelyhidi Zsolt: Űrbe! c. kötetéből felolvasott a szerző.

A Szépírók Társaságával közös, A könyv utóélete Hernádkakon c. programsorozatunk vendége Ladik Katalin, Kassák-, József Attila- és Babérkoszorú-díjas költő, beszélgetőtársa Berka Attila volt.

„Kirakatban” voltak a 4. Nagyváradi Könyvmaraton kiadványai: a Várad folyóirat idei lapszámai, a Riport Kiadó és az Europrint kötetei.

Bibók Bea Kanadában készült fotósorozatát bemutatta a szerző és Tenczer Tamás.

A kertfesztivált Hernádkak Község Önkormányzata, a Szépírók Társasága, kiadványaival a Parnasszus Kiadó, a Riport Kiadó, az Europrint, Székelyhidi Zsolt kötetét a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.


Fotóalbum

 

Ősbemutató - Könyvtréler

 

Meghívó: