Spanyolnátha művészeti folyóirat

Vidéki Bianka

Dear Ms. Kaffka,

Örömmel értesítem, hogy az Amerikai Filmalap megfilmesítésre érdemesnek találta Petike jár című költeményét, és a szélesvásznú musical készítéséhez 350 000 dollár támogatást ítélt meg nekem, vagyis a leendő rendezőnek. Egyszerűen wonderful!
A zenei háttér készítésére egy orosz composer jelentkezett, bizonyos Szergej Szergejevics Prokofjev. A Pétervári Ifjúság magazinban olvasta az Ön versét, és egyből megihlette. Tizenkét éves, tavaly kezdett zenét tanulni. Már most látszik, hogy zseniális talent. Előreláthatólag 1936-ra készül el a szimfonikus művel, amelyben az ön unokaöcsét egy violin, izé, hegedű játssza majd. Vagy több, ez nem crystal clear, Szerjózsának még nem megy olyan jól az angol.
A Filmalap előírásai értelmében a támogatott produkciónak legalább három jelenetet szükséges tartalmaznia a Filmalap elnökének szereplésével. Elképzelhetőnek tartja, darling, hogy egy nagypapát, vagy idősebb nagybácsit beleír a történetbe?
Ha már a storynál tartunk, nem volna hátrányos valamivel több feszültség. Mi itt Hollywoodban szeretünk izgulni, you know. Például így: Kaffka Péter Hungarian kisfiú barátaival meglátogatja vidéken lakó nagyapját. Ha már egyszer megtanult járni, használja is valamire a tudományát, hehehe. Tekintettel arra, hogy Mr. Kaffka még csak egy éves, a barátokat cute little állatkák játszhatnák. Mondjuk egy duckling, egy hogyismondják kiskacsa, egy cica, meg egy…egy madár. Birdy. Azonban! Lent vidéken, Idahóban vagy Oklahomában, nem csupa happiness az élet. A kertek alján szörny bújik meg, egy monster. Szőrös, sötét, nagydarab fickó. Szibériai farkas. A bestia célja megenni poor Petike összes friendjét, talán magát a főszereplőt is, bár azt inkább no, mert nem szeretnénk jogdíjat fizetni a Grimm Brothersnek. Lényeg, hogy a hősies kalandok során át a film végére férfivá érő Péternek sikerül kimenteni barátait a farkas torkából. Az ordast száműzik egy zoo-ba, a nyugati partra. You see, nem olyan bonyolult feldobni a storyt!
A politikai korrektség jegyében a film végén Kevin Costner (Megjegyzés: Ha esetleg nem születik még meg addigra, akkor Piroskát szerződtetjük le) felolvasná a Farkasvédő Liga üzenetét. Vágóképnek pedig betennénk, amint a jó útra tért farkas a San Diego-i Állatkertben La Fontaine-meséket olvas fel óvodáscsoportoknak.
Dear Írónő, Szerjózsa meg én csupa izgalom vagyunk. Alig várjuk a cooperation-t!
Kind regards,
Alex Kellner
leendő híres director