Spanyolnátha művészeti folyóirat

Berka Attila

Felkérdés
(Kun Marcella, NOSZF_eratu)

Hogy mit szeret Vass Tibor Kun Marcellában, azt már a legelső pillanatban éreztem, értettem, de hogy Kun Marcella mit szeret Vass Tiborban és miért foglalkozik vele, az ma se fér a fejembe.
Kun Marcella kíméletlen játékossága, fegyelmezett könnyelműsége mindig is élesen szemben állt Vass Tibor dagályos nehézkedésével, izomlázas szószaporításával, lassú víztől mosott partjaival.
Elég, ha belekukkantunk a NOSZF_eratu című lapszámba 2004 novemberéből. Hát nézzünk egymásra és magunkba, aztán megint magunkba és megint egymásra; aki ilyen felkérést tud rittyenteni a Spanyolnátha számára tulajdonképpen Vass Tibor két szép szeméért, arra csak a legmagasztosabb jelzőkkel lehet gondolni, pláne beszélni róla.
Különben Kun Marcella nem is igényli, hogy beszéljünk róla, bőven elég neki, ha vágyunk rá, ha érzi, hogy akarjuk, miközben tudjuk, hogy sosem kaphatjuk meg, és sejtjük, hogy végül így járunk jobban, mert újra és újra feltehetjük a kérdést: ó, mondd, te kit választanál?

Kun Marcella: Felkérés. Spanyolnátha, NOSZF_eratu, 2004. november


***

Kun Marcella
Felkérés


Tisztelt Markovits Teodóra főszerkesztő Úrasszony!

Mint a Vass Tibor által kompilált Spanyolnátha webfolyóirat
(www.hamismas.hu/projektzet/spanyolnatha) kompinálója, ezúton feldobva a labdát, ismerve, tisztelve és szeretve az Ön internacionalista buzgólságát, fitt- és futballjobbpárti, libereális, bolseviktori, para st. párti, szócionyista demókréta elkötelezettségét,

ezúton felkérem, hogy az Ön által főlegszerkesztett Álkárpátráz írói, bírói, partjelzői és partmódhatározói legyenek egy tematikus szám velejéig, erejéig ill. erőtlenségéig a Spanyolnátha 2004. november 7-én, a NOSZFeratu hívó szó jegyében megjelentetni szándékozott, szokásosan tematikus e-klubjának különbejáratú, a szokásosnál azonban különb e-járatú, exkluzív vendégei.

Üvegkoporsójából Lenin őszi éjjeleken kiszökik: NOSZFeratu művésznéven él és szívja vérét a vörös októberi éjszakáknak. NOSZferatu naplójegyzeteinek, forrabordalainak zámbódzs-imitálására ösztönzöm Önöket. Hamismások igen, vérszívmás és lángvörös lódobogás, lobogás semmi szín alatt. A labdaszedők mellett komcsiklók és nagy szeméremkajakok beevezésére is számítok. Az anyagokat a kunmarcella@hamismas.hu címre november 1-jéig várom.

Előre is köszö-nettel:
Kun Marcella

http://www.spanyolnatha.hu/archivum/noszf_eratu/4/szepirodalom/felkeres/293/