Spanyolnátha művészeti folyóirat

Boldogh Dezső

Online Kulturális Szerkesztőségek Éjszakája

Szeptember 28-án első alkalommal rendezik meg az online kulturális szerkesztőségek éjszakáját (szerk.éj)

a Kortárs Online szervezésében, melyen délutántól éjszakába nyúlóan kínálnak programokat a budapesti Jurányi Inkubátorház tereiben (Jurányi utca 1-3.), és a Spanyolnátha esetében vidéken, két helyszínen is: Miskolcon és Hernádkakon.

 

Budapesten az SPN Krú: Berka Attila és Székelyhidi Zsolt két performansszal is jelentkezik. A Spanyolnátha miskolci műhelyében, a Teátrum Pincehely Galériában (Déryné u. 3.) délután négy órától Madame Tompadour címmel Tompa Mihály emlékestet rendez a folyóirat. A szerk.éj alkalmából életre hívott programban közreműködnek az Intro Tehetséggondozó és Múzeumpedagógiai Program résztvevői, valamint mentorai: Bán András műkritikus, Bán Ildikó táncpedagógus, Mikita Gábor színházkutató, muzeológus, Orosz Csaba képzőművész, művészetpedagógus, Vass Nóra kommunikációs szakember, múzeumpedagógus, Vass Tibor költő, Urbán Tibor képzőművész, a Teátrum Pincehely Galéria kurátora, valamint írásaikkal a Spanyolnátha munkatársai: Berka Attila főmunkatárs, Deák-Takács Szilvia, Fodor Tünde művészeti szerkesztők, Székelyhidi Zsolt főszerkesztő-helyettes. A szerk.éj programjának kísérőrendezvényeként este hét órától a hernádkaki Nemzetközi Spanyolnátha Mail Art Művésztelepen vörksopot is rendeznek.

 

A miskolci és a hernádkaki rendezvény a tizedik születésnapjára készülő Spanyolnátha művészeti folyóirat Tízeset projektje TízEst c. rendezvénysorozatának eseménye. A rendezvénysorozatot a Nemzeti Kulturális Alap és a Magyar Művészeti Akadémia támogatja.

 

Plakát

 

SPNKru plakát

 

A szerk.éj logója

 

Sajtóinformáció 1.

 

Sajtóinformáció 2., programok


Fotóalbum 1., Budapest, Jurányi

 

Fotóalbum, 2., Miskolc, Színészmúzeum