Spanyolnátha művészeti folyóirat

Lárai Eszter

17. Önök kerték Spanyolnátha Kertfesztivál

December 8-án, vasárnap, a Spanyolnátha hernádkaki szerkesztőségében (Ifjúság út 5.) rendezzük a 17. Önök kerték Spanyolnátha Kertfesztivált.

A könyv utóélete sorozatban vendégünk volt lapunk főszerkesztő-helyettese, Székelyhidi Zsolt: debütált a Spanyolnátha Könyvek legutóbbi Székelyhidi-kötete, az Űrbe! digitális kiadása. Bemutatta a szerző és Barbély Virág, a digitális kiadás tervezője. Szabó Ottó szobrászművész, a kassai Rovás elnöke bemutatta az eNRA-t, a Nemzetközi Rovás Alkotóközösséget. A miskolci Köztér-csoport kiállítását Láng Eszter ajánlotta figyelmünkbe. A Mandragóra Szépírói Kört és tagjait (Darázs Enikő, Nagy Izabella, Printz Nóra, Tóth Kitti, Varga Lilla) Petőcz András mutatta be. Kiállítottuk a 2012-es, 4. Nemzetközi Spanyolnátha Küldeményművészeti Biennálén nívódíjat kapott Gábos József, Rozmann Ágnes, Urbán Tibor, és a Miskolci Téli Tárlaton Spanyolnátha-díjazott Lukács Róbert műveit.

 

A kertfesztivál a tizedik születésnapjára készülő folyóirat Tízeset projektje TízEst c. rendezvénysorozatának is eseménye volt, melyet a Hernádkak Község Önkormányzata, a Nemzeti Kulturális Alap és a Magyar Művészeti Akadémia támogatott.

 

Plakát 

 

Fotóalbumok