Spanyolnátha művészeti folyóirat

Nagy Anna Zsófia

Örömmel zenélek

Nagy Anna Zsófia vagyok. Fiatal művészlélek, akinek szerencséje volt olyan általános iskolában tanulni, ahol fontosnak tartják a zeneoktatást.
Még mielőtt megismerkedtem a zongorabillentyűkkel, már közel éreztem magam a zenéhez. Egész kicsi koromban is szerettem énekelni és táncolni, illetve érdeklődtem a zene és a hangszerek iránt. Fontos része mindennapjaimnak a gyakorlás, a beéneklés, a szórakoztató beszédgyakorlatok ismételgetése és a zenehallgatás is. El sem tudom képzelni az életem ezek nélkül.

Mindig is hittem abban, hogy a muzsika összehozza az embereket. Gyakran járok különböző koncertekre, színházi előadásokra, illetve sokszor meghallgatjuk egymást a társaimmal a zeneiskolai koncerteken is.
Ezt viszont nem tartom elégnek, ugyanis már alsós általános iskolásként megtapasztalhattam valami csodálatosat: mégpedig a színpadi létet. Mikor először énekeltem közönség előtt, tudtam, hogy ezt az élményt szeretném újra és újra átélni. Egyfajta szabadság-érzés felkészülten, izgatottan, örömmel és vágyakozással teli kilépni a színfalak mögül és bemutatni a hetekig, hónapokig gyakorolt darabokat.

Örömmel zenélek bárkinek, legyen szó családtagokról, barátokról, pár érdeklődő gyerekről, zenekedvelő nagyközönségről, zsűriről vagy tanárokról. Hálás vagyok, hogy amíg énmagam is jól érzem magam, lehetőségem van adni valamit a hallgatóságomnak.
Épp ezért gondoltam arra, hogy ha digitálisan is alkothatok, akkor több emberhez eljuthat a hangom. Boldogan tapasztalom a média pozitív és művészeket támogató oldalát. Ezáltal szerencsém van olyanokhoz is eljutni, akikhez élőben nem lenne lehetőségem.

Nyitott vagyok különböző kultúrák megismerésére, szeretek utazni, felfedezni és épp ezért igyekszem olyan nyelven előadni, amit más országok lakói is megértenek. Sok külföldi barátra tettem szert utazásaim során, amiért rendkívül hálás vagyok. Volt szerencsém Ausztráliában tanulni, illetve az idei nyaramat Amerikában töltöm.
Az angol nyelv közel áll hozzám és ismerete elősegít a célom elérésében. Szabad lelkű személynek tartom magam, aki tettre kész és kalandvágyó. Szeretem a kihívásokat, az újdonságokat és a nem megszokott dolgokat. A jövőben szeretnék még több zenészt megismerni, tanulni különböző stílusokról és minél többször megtapasztalni a közös játék örömét.


Nagy Anna Zsófia - Holdjárat (cover) - YouTube
Előadó: Nagy Anna Zsófia
Zene: Hrutka Róbert
Szöveg: Tompos Kátya
Videóklip: Leon Art Press
Kellékes: Nagy Nóra SáraNagy Anna Zsófia - Traitor cover - YouTube
Előadó: Nagy Anna Zsófia
Zene és dalszöveg: Olivia Rodrigo
Stúdió felvétel: Balaton Endre
Videoklip: Leon Art Press
Fővilágosító: Szilágyi Lilla
Kellékes: Nagy Nóra Sára
Fényképek: Szeleczky Máté