Spanyolnátha művészeti folyóirat

Tari Gergely

Spanyolnátha a könyvhéten

2008. május 29-június 18.

Az ünnepi könyvhét miskolci előrendezvényét, a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár 24 órás felolvasását a Spanyolnátha nyitotta és zárta. Május 30-án, pénteken 15.30-tól Fazekas Csaba, Filip Gabriella, Üveges Tamás, Török-Szofi László és Vass Tibor olvastak fel. Május 31-én a K.O. Műhely képviseletében Bán Olivér, Bölkény Gábor, Domján Veronika, Tatár Balázs János, Huszka Levente, Turóczi Nóra és Török-Szofi László olvastak fel.

» Fotóalbum

Budapesten
, június 4-én a Repetasarokban Berka Attila, Székelyhidi Zsolt, Török-Szofi László, Vass Tibor szerkesztőkkel Czapáry Veronika beszélgetett. A folyóirat június 6-án 10 órától a Vörösmarty téri Parnasszus-pavilonnál is várta olvasóit.

» Fotóalbum

Miskolcon június 7-én 14 órától az Erzsébet téri Fókusz-könyvsátornál Vass Tibor és Török-Szofi László szerkesztők, valamint Nagy Zsuka, a Spanyolnátha tavaszi, Nyíregyháza-számának vendégszerkesztője adtak ízelítőt a legutóbbi lapszámokból.

» Fotóalbum

Nyíregyházán, június 9-én 16 órától a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár Kamaratermében (Szabadság tér 2.) Berka Attila, Székelyhidi Zsolt, Török-Szofi László és Vass Tibor szerkesztőkkel Nagy Zsuka beszélgetett.

» Fotóalbum

Az ünnepi könyvhét Spanyolnáthás utórendezvényeiként június 12-én este hét órától a berekfürdői Kelemen Üdülőházban, június 14-én a nagyrábéi Kossuth Lajos Művelődési Ház és Könyvtár udvarán, a köztéri spanyolnátha-szobornál tartottak performanszokat a lap szerkesztői. Házigazdák: Szenti Ernő (Berekfürdő), Kocsis Csaba (Nagyrábé). A termál-performanszt támogatta a Berek-Víz Kft.

» Berekfürdőn
» Nagyrábén

A Spanyolnátha a könyvheti programsorozatát a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál Légyott c. kísérőrendezvényén zárta: a Déryné-kertben, június 18-án Nagy Bandó András is fellépett. A Légyott-antológia teljes anyagát lapunk szeptember 20-án megjelenő őszi száma közli.

» Légyott 2008