Spanyolnátha művészeti folyóirat

Feltizi-Veress Zsófia

Urbán Tibor kiállítása Szymbarkban

Urbán Tibor, lapunk főmunkatársa a lengyelországi Gorlicei Kortárs Galéria és Skanzen Múzeum meghívására önálló kiállítással mutatkozik be

a közeli szymbarki reneszánsz kastély kortárs művészeti galériájában. A tárlatot szeptember 3-án Kákóczki András, a Miskolci Galéria intézményvezetője nyitja meg.

„Úgy döntöttem, hogy a lengyelországi tárlat megnyitójáig minden nap készítek egy képet, vagyis egy „vizuális naplót” vezetek, melyben csak képzőművészeti alkotások szerepelnek. Az egy év alatt összeállt képes napló remélem egyszerre mutat majd be engem, az embert és a művészt is. A képsorozat összegzi a minden irányból hozzám eljutó információkat és az azokra megfogalmazott vizuális reagálásaimat is rögzíti. Hétköznapi életem szertartásszerűen meg-megáll ezekre az esti — ünnepi -- pillanatokra, és csak az utazás képi előkészítésére, megörökítésére figyel és bízik annak tisztességes „dokumentálásában”. A képsorozat a szabad alkotásról, a képzelet improvizatív határtalanságáról, aznapi lelkiállapotom bemutatásáról szól, mellyel méltó módon szeretnék bemutatkozni e művészeti magasságairól is híres országban.” (Urbán Tibor)

Meghívó

Fotóalbum