Spanyolnátha művészeti folyóirat

Feliks Netz

Szamár, kecske, paripa: felhívás kiállításra

Magyar Küldeményművészeti Társaság és a Spanyolnátha Nemzetközi Mail Art Művésztelep szakmai támogatója

a 2016-os berettyóújfalui, a kerékpár témakörében rendezendő kulturális- és sportfesztiválnak. A Társaság és a Művésztelep Szamár, kecske, paripa című nemzetközi küldeményművészeti kiállításával kapcsolódik a projekthez.

Drótszamár, pléhkecske, vasparipa: állati szép szinonimák a kerékpárra. Ott van még többek között az elnyűhetetlen bringa, bicikli, bicaj, canga, cajga. A kocsmák előtt összeboruló kenyérgőzösök, fenekarikák, hideglovak. Régi ínyenceknek a velocipéd, és a fajtaválogatások: monocikli, tandem, tricikli, triplet, kvadruplett. A szlengben legszebb gumihuszárok, kerák, kerók, brinyók, bicók. Kempingek, montenbájkok, béemixek, trekkingek, krosszok, szitik stb.

A kiállításra olyan munkákat várunk, amelyeknek témája a kerékpár. A felhívás nyílt, azon bárki részt vehet. A műveket — együttműködve a Berettyó Kulturális Központtal — tavasszal a Nadányi Zoltán Művelődési Ház Mozi Galériájában, nyáron a 22. Önök kerték Spanyolnátha Kertfesztiválon, Hernádkakon állítjuk ki. A küdeményen a feladó nevét, posta- és ímélcímét jól olvashatóan kérjük feltüntetni.

Kérünk, hogy erre az alkalomra készült műveiddel vegyél részt a kiállításon; s postán küldött alkotásodat, és/vagy alkotásod csomagolását feltétlenül hassa át a mail art jellege. Alakjától, anyagától, technikájától fügetlenül kiállítjuk a témakörhöz kötődő, levelezőlapként, levélként vagy postacsomagként feladott, két- vagy háromdimenziós alkotásokat, továbbá a borítékba/csomagolásba tett, bármilyen technikával készült képzőművészeti alkotásokat (pl. rajzok, grafikák, elektrográfiák, fotók, festmények, művészbélyegek, pecsétnyomatok, művészkönyvek, objektek, egyéb műtárgyak).

Olyan szépírásokat is várunk, melyek szintén e felkérésnek köszönhetően születnek; azokat egyrészt nyomtatva, másrészt (a teljes szöveget vagy egy részét) kézírással is (pl. kalligrafikus vagy bármilyen más, szabadkézi megoldással), képként is értelmezhetően kérjük elkészíteni és postázni. A szépírásokat a mailart@spanyolnatha.hu címre is kérjük elküdeni.

Kérjük, hogy a mail artok díszítő funkciójául minél több olyan postai kelléket, ill. különszolgáltatást (pl. dekoratív bélyegek, elsőbbségi, ajánlott) végy igénybe, melyek a látvány szerves részét képezik. A mail artok a Marcelland Nemzetközi Művészeti Gyűjtemény tulajdonába kerülnek.

Alkotásaidat 2016. március 31-ig postázd a következő címre:
Szamár, kecske, paripa
Nadányi Zoltán Művelődési Ház
4100 Berettyóújfalu, Bajcsy-Zsilinszky u. 27.

Felhívás (JPG)

Felhívás (PDF)

Felhívás a dehir.hu-n (Debrecen Városi Televízió)

Felhívás a Nemzeti Művelődési Intézet honlapján