Spanyolnátha művészeti folyóirat

Filip Gabriella

Re: Meghívó Kékszakállú Héttyúk várába

T. Cím!
Vass-álarcos beépített gólya-hírügynökségi tudósítójától kapott figyelmeztetés ellenére tojok a madárinfluenzára. A magáéra meg pláne. Ismerem én már ezeket a pánikkeltő álhíreket!

Nyilván nem akarta, hogy elmenjek, azért üzenete meg a hattyúk vagy hét tyúk halálát. Pedig ahol hét tyúknak van hely, elférne a nyolcadik is. Vagy azt hiszi, nem is tyúk vagyok, hanem kakas? No, mondhatom, szép kis baromfiudvar, ahol hét tyúkkal nem bír meg egy magát Kékszakállúnak mondó kakas, és nagy zavarában erősítést kér?! Ha Jimmy hallaná ezt a fülsértő kukorékolást, egyből főbe lőné magát! Magát! Persze gyanús volt már nekem ez a meghívás is. Azt se tudja, ki vagyok, mi vagyok?! Mégis magához invitál? Utána meg jön ez a vírusos jelentés? Hagyjuk már Nortont! Ne nézzen madárnak!

Mindezek után őszinte leszek, de ahogy egy veristához illik, csak fütyülhetek. Amit mondhatnék, a kötőszók kivételével mind kifütyülendő. Hogy jól értsen, gondoljon valami cifra káromkodásra, vagy még annál is cifrábbra, és - tekintettel Bartók Bélára - fütyülje el a Hej, két tyúkom tavalyi. kezdetű népdal nótájára! Hogy 'aszongya.

No, tyutyukám, tyutyimutyikám, értve vagyok?! Mert ha nem, hát kári kittyom!

V-erizmó