Spanyolnátha művészeti folyóirat

Batári Gábor

Mail art digitális kötet

A www.mailart.hu oldalon  R_enaissance címmel jelent meg a II. Nemzetközi Spanyolnátha  Küldeményművészeti Biennále digitális kötete. A kötet első fejezete az I. Nemzetközi Spanyolnátha  Küldemenyművészeti Biennále díjazott alkotóinak önálló kiállításait  képezi. A fődíjas Örkényi Antal tárlata mellett a közönség a  Spanyolnátha Mail Art Nívódjjal jutalmazott Beaty Czető (Hollandia),  Büki Zsuzsanna, Nagy Géza, Nagy Stoica Georgeta (Magyarország),  Antoni Miró (Spanyolország) és Susanna Lakner (Németország) erre az alkalomra készített új munkáival ismerkedhet meg.
A második fejezetben — Láng Eszter bevezető tanulmányát és számos  művész mail art alkotói vallomását követően — a II. Nemzetközi  Spanyolnátha Küldeményművészeti Biennále katalógusa található, mely  a világ huszonöt országából több mint száz művész munkáit az alkotók portréképei és életrajzai kíséretében közli.
A R_enaissance harmadik fejezete Zsubori Ervin ímélart–tanulmányával  nyit, melyet az ímélarttal is foglalkozó művészek alkotói vallomásai  követnek. Ez a fejezet közli a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál  legutóbbi ímélart–antológiáit is.