SAJTÓSZOBA

Bene Zoltán

Bene Zoltán1973. április 8-án született, kisebb megszakításokkal több mint két évtizede él Szegeden A Tömörkény István Gimnáziumban érettségizett, majd a Szegedi Egyetem Főiskolai Karán végzett könyvtárosként és művelődésszervezőként, majd ugyanott andragógusi diplomát szerzett. Lassan két évtizede dolgozik kulturális területen. 2012 őszétől a Szegedi Tudományegyetem Málnási Bartók György Filozófiai Doktori Iskola kultúraelméleti alprogramjának phD-hallgatója. Tagja a Magyar Írószövetségnek, a Fiatal Írók Szövetségének, a József Attila Körnek, Magyar Pen Clubnak, a Magyar Írók Egyesületének, a Nagy Lajos Társaságnak és a Magyar Prózaíró Műhely Egyesületnek. 2013-tól elnöke a Magyar Írószövetség Csongrád megyei Írócsoportjának és a Madách Irodalmi Társaságnak. A SzegediLap.hu kulturális és művészeti portál szerkesztője. 2001 óta publikál rendszeresen, ez alatt az idő alatt több kötete látott napvilágot, elbeszélései a legkülönfélébb irodalmi folyóiratokban, illetőleg antológiákban olvashatók. 2006-ban Fehér Klára-díjat, 2013-ban Teleki Pál Érdemérmet kapott.

SPN könyvek ajánló

Berka Attila 40 — Fóliázott fellépőterek