Spanyolnátha művészeti folyóirat

Ditzendy Attila

Az utolsó ímél

DICIATI                                                                                         2008. június 18. 21.55
Ezt a bejegyzést a bartok.radio.hu-n találtam. Szerintem nagyon karaj. Olvassátok, még lehet!


MIMI                                                                                                     2008. március 9. 19.00
Azt hallottam, eljött a világháló vége. Még lehet, meggyónok. Nem akartam bántani azt a kínait. Nem én öltem meg. A srácok voltak. Szegények voltunk. Nem volt már munkája egyikünknek sem. De az APEH az nem szállt le rólunk. Belekényszeríttetek ebbe a kényszervállalkozásba. Hát mi a francot csinálhattunk volna? Ez aztán a demokrácia... (PORTÁLUNK KÖZÖSSÉGI SZABÁLYZATA NEM ENGEDI A POLITIKAI NÉZETEK HANGOZTATÁSÁT — A SZERK.) [1] „Még fizetsz, nem mész a levesbe." Aztán nem tudtunk fizetni. Ott lakott ez a kínai a házban. A családja, azt mondta, kint maradt. Nem engedték őket Magyarországra, hogy biztosan visszamenjen egyszer a kínai. Csinált egy ilyen ruhaboltot, a volt könyvtárban. Mindig mosolygott, mikor találkoztunk. Meg mindenkire mindig mosolygott. Meg mindig majd kiesett a szeme, úgy bámult. A lábamat, a mellemet, meg mindent. Ezért mondták a srácok, hogy csald föl, az csak egy... (PORTÁLUNK KÖZÖSSÉGI SZABÁLYZATA NEM ENGEDI A KIREKESZTŐ NÉZETEK HANGOZTATÁSÁT — A SZERK.) [2] Fölcsaltam, mit csináltam volna mást. Én nem bántottam. Az a három srác volt.


HÁROMSRÁC                                                                                   2008. június 18. 21.58

előzmény: DICIATI 2008. június 18. 21.55
A harmadik csavargó vagyok. Már csak én élek. Én tekertem annak a kínai kelnek vagy minek [3] a nyakára a copfját. Aztán felhúztuk a csillárra. De nem én szúrtam át késsel. Nem én lőttem át pisztollyal. A többi már mind megbűnhődött. Egyiküket összerugdalták a ... [4], aztán felgyújtották. A temetését az állam fizette. Nem volt sok gondjuk, félig már elégett, mikor reggel megtalálták a békávésok, a szokott helyén, a Blahán. Ott lakott az egyik telefonfülkében. Ott halt meg a másik is. Valami kis ... [5] gyerek pénzt kért tőle. Tőle! De mert nem adott, összeszurkálta egy konyhakéssel. Ott vérzett el. Közben meg mentek arra az emberek. Én nem fogok így. Én már vettem egy pisztolyt. [6] Én azzal fogom


[1] Moderátori törlés: Jártam én egy képviselővel. Egy miniszterrel. De félek leírni ide a nevét. Ő azt mondta: „Mi, akik a rendszerváltozás előtt tűzközelben voltunk, szarért-húgyért kivásároltuk ezt a kurva országot. Megvettünk mindent, ami addig közös volt. Ami a tiéd volt, meg az apádé, az anyádé, a testvéreidé. Az istenverte népé. Aztán megvettük a törvényt. Én mindent megúszok, de te, meg a fajtád, semmit. Érted? Tudod, mire kell nekem a politikai hatalom? Mi? Hogy mentelmi jogom legyen. Addig, még elévülnek a bizniszeim. Akkor aztán, viszlát! Itt csak az élhetetlenek maradnak. A bénák, a betegek, az iskolázatlanok, az öregek, a becsületesek." Adott nekem pénzt. Tetszettem neki. Ilyen orgiákra vitt, meg minden. Azt élvezte legjobban, ha nővel csináltam. Aztán egyszer vége lett. Adott még pénzt, mielőtt lelépett, azt mondta:
[2] Moderátori törlés: ... kínai. Van belőlük elég a világon. Itt meg már túl sokan is vannak. Annak az idegennek van munkája, léje, meg minden, nekünk meg semmi. Nem jut, mert ezek elveszik.
[3] Mandarin — a szerk.
[4] A szerk.: Szerkesztőségünk nem ad helyet sem faji, sem politikai alapú véleménynek. Kérem, gyorsan olvassanak tovább, ugyanis egy perc múlva összeomlik a világháló.
[5] A szerk.: Szerkesztőségünk nem ad helyet sem faji, sem politikai alapú véleménynek. Kérem, gyorsan olvassanak tovább, ugyanis 35 másodperc múlva összeomlik a világháló.
[6] Játék pisztolyt — a szerk. Még öt másodperc. Négy...