Spanyolnátha művészeti folyóirat

Óváry Emma

Kisfiúk, kislányok, kicsoda Emma Ó?

A farkatlan macskának az udvarban, Man-szigeteki, kasztrációs komplexusa van, Szívgond Freud, magának lett igaza, valamint minden full-extrás zsák megtalálja a maga foltját.

     Ma olyan szép kék az ég, az a szelet, amit a moniTORomtól látok, ahogy ott ülök, és folyton azon gondolkodom, amíg fut az e-squared free, hogy sose kéküljön be a monitorom, mint ütés-verés után a szerencsétlen sorsú nők teste,
A férfi mint vírus
Abszolút(um) megelőzhető
Az egészséges immunrendszer kialakításával.
Mondá Dr. Theiss egy őszinte pillanatában, és lehúzott egy üveg tömény echinacea-cseppet huszonhét kockacukorral.
Szabin csepp,
Szabin nők,
A kékszem effektus, hogy minden férfim kékszemű volt, hogy a lehető legellentétesebb legyen az apám mocskos lelkének tükrével.
     Tehát folyton azon gondolkodom, amíg fut az e-squared free, hogy felszedem a parkettát, és befüvesítem a szobát. Igaz, hogy a könyvespolc már nincsen itt, mely körül kinőhetne az a bizonyos trópusi esőerdő, mely megemlítődik a Hatszor gyorsabban ölben.
     Spanyol szeretőm csókja is csak virtuális maradt, mert ahányszor skypon smár, benyit a felesége, Lara Croft, és csak remélni merem, hogy nem veri szét a fejét a kelet-európai kisbaltájával. Mert itt ül ez a latin xy a szomszéd gépteremben, és nem is spanyol, hanem dél-olasz, Marco a General Electric ügyfélszolgálatáról, és hiába érvelek, hogy elképzelhetetlen vagyok a dél-olasz családjában, képzelje el a mamáját, amint a pornóregényemet olvassa, még ha ellenpornó is, valamint hogy ki minek jön Magyarországra, az a maga dolga, de én mindenesetre (nem) maradok itt tovább egy pillanatot (se).
     Háromra kérem túlélni, az előző bekezdés tartalmát meghiúsítottam, mert Marco kék szeme rózsaszínű szikrákat hányt a telefonomba, ahányszor küldött egy smst.
     De mi ez a stílus, az ó betű lett a vírushordozó, elkaptam, pedig ez nem EmmaÓ, hiszen ő szintaktikailag rendkívül koherens(es).
     Marco szintaktikailag koherensebb, mint én, és heroizmussal beszéli a magyart, mégpedig tökéletesen. Ez öngyilkosság.
     Miről is van itt szó? A valóság és a fikció interferál a monitoromon, melynek közepén
megtalálható a "220.png" nevű file-ként tárolt tesztábrám, melynek segítségével be lehet állítani a monitor dőlésszögét, és ellenőrizhető a három színcsatorna együttfutása. A 220 a nevében a 2.2-es Gamma-értékre utal. Más gammagörbékhez más képekre lenne szükség - bármit is jelentsen ez. A többi kalibrációs kép inkább nyomtatóbeállításra való. Bár ahhoz a legjobb egy eredeti IT8-as tesztábra, amit az ember nyomtatás után visszamér egy spektrofotométerrel. Vannak tehát valódi színek a monitoron is, ha be van kalibrálva, és jól beállítod a dőlésszögét, vagy épp a sajátodat, hogy a nézőpontodból meglásd, hogy itt van a vörös kutya farka elásva, illetve ez itt csak egy sRedGB hering a szövegben, mert ez még mindig csak a vírus.
     A dél-olaszok kutyát is esznek különben, és közben azt gondolják, hogy a magyarok nyereg alatt puhítják a sózott csodaszarvast, miközben reggelente a munkahelyükre lovagolnak, házastársukat rabláncon maguk után húzva.
     Sosem értettem, mi a jó abban, ha szex előtt a partnerek megkínozzák egymást, mire rájöttem, hogy láncon vezetni sincs értelme a másikat, mégis sokan láncon vezetik a másikat, mert szerintük ez érdekes. Ez bénította le végül a világosságot, mellyel néha nekiállnánk, illetőleg állnának az olvasásnak, hogy meg lehetne-e érteni, milyen az, amikor szó szerint és metaforikusan, illetve allegorikusan is működik egy elektronikus tér, egy mező.
     Itt van az internet a nagyszobában különben, ingyen wifi, de csak Machintos-gép tudja használni. iMac, [ejts: állj meg/Maggi]
     És ez még mindig a vírus.
     Néha úgy megkívánok egy zacskóslevest, de kizárólag csak Maggit. A savanyúúborka ideje lejárt, kedves Gutenberg (galaxis)! Azt hisszük, hogy savanyúúborkába haraptál. Közben meg épp most kimutatod a fehér fogadat, kedves Gutenberg, és itt van egy újabb sRGB hering, Mark Y. Herring, ráadásul Mark, aki azt jövendölte, hogy amit nem tudsz, az bánt igazán. A teljes szövegű webhelyek nem teljesek. További kutatási eredménye, hogy a használók nagy része a két oldalnál hosszabb dokumentumokat kinyomtatja. Továbbá, hogy kevés olyan dolog található az interneten, ami tizenöt évnél régebbi.
     Még mindig.
     Még.
     Ez a vírus sokrétű, copy-paste vírus, honnan venném máshonnan ezt a rengeteg okosságot, mint a kollektív tudattalanból kopipésztölném?
     Marco is a kollektív tudattalanomból lépett elő.
     Lassan kibontakozik, hogy ez itt egy szerelmi történet, mert mi mást is írhatna egy EmmaÓ (CtrlI), mint szerelmi történetet, Csók és Könny (CtrlI), könny(v) áradás, CtrlV.
     Kedves CtrlV!
     Szeretettel meghívlak első regényem bemutatójára. Üdvözlettel,
     CtrlEmmaO
     CtrlC
     CtrlV
     Delete
     XY női (xx) és férfinevek (xy)
     Ma is sokan elhatározzák, hogy tök jó, hogy neoavantgardok, illetve poszt, illetve posztneo -- . [Hííí, megnyomtam, akkor ezért van, hogy ez még mindig a vírus.]
     — Ezt a pornóregényt tényleg maga írta? És maga ilyen az életben is? — kérdezi a rákszűrésen a nőgyógyászom.
     — Miért, maga otthon műt a konyhaasztalon? — kérdezem, (már akinek ez még mond valamit).
     És ez még mindig a vírus, kórtárs.
     Marco tehát, mert tehát, ez egy szerelmi történet tehát, tehát leígéri a csillagokat az égből, és minden összevág a vágyaimmal névleg, és hogy angol-olasz tolmács, és ebből az angol nekem is megvan. De hiába-hiába! Az első másodpercben, amikor a lépcsőházajtó előtt leszólít, tudom, hogy hiába fárad.
     Egészségtelen felelősségtudatom van minden ügyben, ezért még két randit kihúz, de nem engedek semmit, rettentően sokat beszél viszont. Szorongásom nem változott tiszta vízzé, ahogy a happy end ígérte a könyvben, és ez az a szorongás, ami hatszor gyorsabban öl, nem a nő, nem a femme fatale, nem én, és egyáltalán, ki honnan veszi, hogy az az Emma én vagyok, illetve, hogy Óváry Emma én vagyok, mikor számomra még a vagyás is problémás, értsd egy ilyen szerelmi történetben.
     Egy hétfői nap felcsönget, kapóra jön, mert már meg akartam mondani, hogy részemről semmi, és biztosan tudom, hogy ez nem a szorongásom miatt van, mely nem változott tiszta vízzé, és nem is az öngyilkosságom miatt, mely miatt por és hamu vagyok, isá, por ës homou vogymok.
     Önmagam szelleme
     Emlékmű
     EmmaÓ, egy postumus project, mert Emma meghalt, mert csak így tudott tiszta vízzé változni. Emma halálnek haláláal holt, isá, ëvék az tilvot gyimilcstul. Ës az gyimilcsben halálut evék.
     Megmondom a történet végét, amit az elején nem is sejtettem, csak a zsigereimben éreztem a veszélyt, de rossz szokásom, hogy felülbírálom a zsigereimet, ezért elhessegettem a gondolatot, hogy Marco egy pszichopata.
Megmondom a történet végét, amit az elején már sejtettem: Kik azok az Emma Ó? Miü vogymuk.
     Marco egy pszichopata valóban.
     — Engem felizgat, hogy az én barátnőm voltál az elmúlt két napban, és megcsaltál engem.
     — De hát nem voltam a barátnőd.
     — Tudom, de olyan — lélegzetvétele felgyorsult, tekintete megváltozott, és remegett — És hol csináltátok, az ágyon? Muszáj látnom!
     Berontott a hálószobába, ahol az ágyam reggel óta bevetetten és érintetlenül nyugodott.
     — És volt minden, orális, meg minden?
     — Marco! Az én magánéletemet annak adom ki, akinek akarom, de ebben már egy másik ember is benne van. Nem válaszolok. Téged sem adlak ki senkinek!
     — És hányszor?
     - Egyszer.
     — Csak?!
     És egyebeket is mondott még, és a veszélyérzetem egyre csak nőtt, szerencsére nyitva volt egy munka a gépemen, amibe temetkezve talált, hiszen ne felejtsük el, hogy én már meghaltam, és arra hivatkozva felálltam, jelezve, hogy mennie kell. És nagyon reméltem, hogy ez a határozott fellépésem hatni fog, Vimádjuk Uromk Isten këgyilmét ez lélekért, hugy
jorgasson u neki, ës kegyigygyën, ës bulcsássa mënd u bunét! ës jorgasson iën nekiëm, ës kegyigygyën, ës bulcsássa mënd iën buniëm!
     És ment, és én megmenekültem. Kisfiúk, kislányok, ennyi volt a szerelmi rémtörténet, mert cukrot az utcán senkitől, pláne házassági ajánlatot, sem az ígéreteket, melynek szirupjába belefulladsz, melynek szirupja eleve büdös, ragacsos, kisfiúk, kislányok, vigyázzatok magatokra, mert pszichopata annyi rengeteg él környékünkön, mint tanmese, és ez már nem a vírus, kisfiúk, kislányok, hanem a saját testemért könyörögtem, és a saját lelkemért. Ës vimádjok mënd szentököt, hugy lëgyenek nekiëm segéd Uromk szinë eleüt, hugy Isten iü vimádságok miá bulcsássa iën bunöt! Ës szobodohha iënt ürdüng ildetüitul ës pukul kínzatujátúl, ë vezessë iënt páradicsum nyugalma belí, ës adjon nekiëm münyi uruszág belé utat ës mënd jouben részim!
     kyrie eleison

 

Vissza a vírushoz.