Spanyolnátha művészeti folyóirat

IV. Nemzetközi Spanyolnátha Küldeményművészeti Biennále

Folyóiratunk idén R_ecollage címmel rendezi a IV. Nemzetközi Spanyolnátha Küldeményművészeti Biennálét: augusztusban a 14. Önök kerték Spanyolnátha Kertfesztiválon, Hernádkakon, októberben a Debreceni Egyetem Aula Galériájában nyílik a kiállítás.

Száz éve született a kollázs műfaja: az első kollázs Picasso Csendélet nádszékkel c. műve 1912-ből. A R_ecollage címmel megrendezett mail art biennále egyrészt megemlékezés és tisztelgés a képzőművészet megújítói előtt, másrészt lehetőségbiztosítás a műfajjal kísérletezők számára a kifejezésmód további gazdagítására.

A kiállításról összeállítást folyóiratunk közöl. A Biennálén idén is kiosztjuk a Spanyolnátha Mail Art Nívódíjakat. A díjazottak folyóiratunkban önálló kiállítást rendezhetnek. A díjzsűri kiadja a hernádkaki Nemzetközi Mail Art Művésztelep díját is, mely szállással, ellátással, eszköz- és anyaghasználattal támogat alkotóművészeket.

A biennále társrendezői: Nemzetközi Mail Art Művésztelep, Hernádkak, Magyar Elektrográfiai Társaság, Debreceni Egyetem Világgazdaság és Nemzetközi Kapcsolatok Tanszéke.

 

» Magyar nyelvű felhívás (jpg)

» Magyar nyelvű felhívás (PDF)

 

» Angol nyelvű felhívás (jpg)

» Angol nyelvű felhívás (PDF)

» Francia nyelvű felhívás (jpg)

» Francia nyelvű felhívás (PDF)