Spanyolnátha művészeti folyóirat

Kun Marcella

Műhelytalálkozó a Nemzetközi
Mail Art Művésztelepen

Október 24-25-én műhelytalálkozót rendezett a hernádkaki Spanyolnátha Nemzetközi Mail Art Művésztelep (International Mail Art Colony).

Október 24-25-én műhelytalálkozót rendezett a hernádkaki Spanyolnátha Nemzetközi Mail Art Művésztelep (International Mail Art Colony).

 

Vass Tibor kihirdette a 4. Nemzetközi Spanyolnátha Küldeményművészeti Biennále díjazottjainak névsorát: fődíjat kapott Urbán Tibor, Spanyolnátha Mail Art Nívódíjat kapott Rozmann Ágnes és Gábos József. A díjazottakat a Biennále a hagyományaihoz híven felkéri egy-egy önálló onlájn kiállítás megrendezésére a Spanyolnátha művészeti folyóiratban, a soron következő tárlat rendezésének évében, 2014-ben. Bemutatta továbbá az aktuális Spanyolnátha-számban közölt, 2010-ben mail art nívódíjjal jutalmazott alkotók önálló kiállításait, valamint a következő számban szereplő nívódíjas, Henning Mittendorf által készített munkákról is beszélt.

 

Láng Eszter képzőművész, a 4. Nemzetközi Spanyolnátha Küldeményművészeti Biennále társrendezője, a debreceni Egyetem Közgazdaságtudományi Kara Világgazdaság és Nemzetközi Kapcsolatok Tanszéke képviseletében elmondta, hogy a kiállítás a hernádkaki kertfesztiváli debütálását (14. Önök kerték Spanyolnátha Kertfesztivál, 2012. augusztus 19.) követően október végén nyílik a Debreceni Egyetem Aula Galériájában.

 

Vass Nóra, a Spanyolnátha művészeti folyóirat PR- és hernádkaki szerkesztőségvezetője a Nemzetközi Mail Art Művésztelep nyári gyermektáborának munkáját Repászki Béla és Repászki Ferenc képzőművészek, a tábor foglalkozásvezetőinek társaságában értékelte. Vetített képes előadása a táborban készült fotódokumentáció segítségével elevenítette fel az egyhetes program jellemző pillanatait, kiemelve Csáki Kata művészetpedagógus, foglalkozásvezető munkáját és Tóthné Kiss Kata rajzpedagógus közreműködő segítségét is. A foglalkozásvezetők a Typotex Kiadó és a Spanyolnátha Könyvek sorozat jóvoltából értékes könyvcsomagokat kaptak. Elmondta, hogy a folyóirat miskolci műhelye a lap 8. születésnapjától (2012. július 31.) a Teátrum Pincehely Galériában (Miskolc, Déryné u. 3.) működik, ahol minden hónap első hétfőjén szerkesztőségi fogadóórákat, ill. alkalmanként nyilvános szerkesztőségi üléseket tartunk.

 

A műhelytalálkozón szóba került a 2014-ben tizedik születésnapját ünneplő Spanyolnáthát köszöntő 5. Nemzetközi Küldeményművészeti Biennále, s a Művésztelep időben közelebbi terveiről is beszéltek, felidézve annak korábbi sikeres akcióit, nevezetesen a 2011-es Útnyerő / Levelek Pávainak c. és az idei, Ezek mennek, meg a bárányfelhők c. projektjeit.