Spanyolnátha művészeti folyóirat

Nagy Zsuka

V. Nemzetközi Spanyolnátha Küldeményművészeti Biennále

2014-ben ötödik alkalommal, Remarque címmel rendezi a Spanyolnátha és a hernádkaki Nemzetközi Mail Art Művésztelep a Nemzetközi Spanyolnátha Küldeményművészeti Biennálét.

Társrendezők: Magyar Elektrográfiai Társaság, Debreceni Egyetem Közgazdaságtudományi Kara Világgazdaság és Nemzetközi Kapcsolatok Tanszéke. A Remarque válogatott anyagát, valamint az előző tárlatok anyagából válogatott munkákat, továbbá a művészeti tanács tagjai által iniciált installációkat a Miskolci Galéria – Herman Ottó Múzeumban állítjuk ki. A teljes anyagot később a hernádkaki Önök kerték Spanyolnátha Kertfesztiválon, valamint a Debreceni Egyetem Aula Galériájában mutatjuk be. A tárlaton kizárólag postán küldött, erre az alkalomra készült munkák vehetnek részt. Mail artnak tekintjük a postán, fedetlenül feladott két- vagy háromdimenziós műalkotásokat, és a borítékokba (ill. bármilyen csomagolásba) tett, a témához kapcsolódó műveket, legyenek azok bármilyen műtárgyak. Alakjuktól, méretüktől, anyaguktól függetlenül kiállítjuk a levelezőlapként, levélként vagy postacsomagként feladott, a Remarque témaköréhez kötődő alkotásokat, továbbá a borítékba/csomagolásba tett, bármilyen technikával készült műveket. A darabszám nem korlátozott. Az alkotókat arra biztatjuk, hogy a mail artok díszítő funkciójául minél több olyan postai kelléket, ill. különszolgáltatást (látványos bélyegek, elsőbbségi, ajánlott) vegyenek igénybe, melyek a látvány szerves részét képezik. Az alkotók postai és ímélcímét feltétlenül kérjük feltüntetni a küldemény(ek)ben! A kiállításról összeállítást a Spanyolnátha (www.spanyolnatha.hu) közöl.

A kiállítás kurátora: Láng Eszter képzőművész, művészeti író. A biennále alapító főrendezője: Vass Tibor, a Spanyolnátha főszerkesztője, költő, képzőművész. A Tízeset c. kiállítás-sorozat művészeti vezetője: Urbán Tibor képzőművész; projektmenedzsere: Vass Nóra múzeumpedagógus, kommunikációs szakember. A Művészeti Tanács tagjai: Dorel Găina képzőművész, egyetemi tanár (Művészeti és Design Egyetem, Kolozsvár), Susanna Lakner képzőművész, a „22" c. nemzetközi kollektív magazin alapító főszerkesztője, Ujvárossy László képzőművész, egyetemi tanár (Partiumi Keresztény Egyetem, Nagyvárad), Vass Norbert műkritikus, a Magyar Elektrográfiai Társaság tagja.

Postacím: Spanyolnátha, 3504 Miskolc, pf.: 77. A beérkezési határidő: 2014. január 31.

 

 

Felhívás, magyar nyelvű, V. Nemzetközi Spanyolnátha Küldeményművészeti Biennále

 

Felhívás, angol nyelvű, V. Nemzetközi Spanyolnátha Küldeményművészeti Biennále